Få styr på hvilke muligheder du har for transport i byen

Få styr på hvilke muligheder du har for transport i byen

Det kan være svært at komme rundt med bil, hvis du bor i en af landets storbyer som København, Aarhus, Aalborg eller Odense. Derfor kan det være godt at se på, hvilke alternativer du har for hurtig transport, når du f.eks. skal til og fra dit studie eller arbejde. I denne blog får du nogle gode tips til hvilke muligheder du har for transport i byen.

E-transporters

Det er efterhånden mere og mere populært at køre på el cykler, el løbehjul, segways og andre e-transporters. Fællesnævneren er, at de drives af el. I mange af de store byer, kan du leje dig til forskellige former for e-transporters. Det kan f.eks. være el løbehjul som ofte er placeret forskellige steder i byen. Så kan man logge på en app og betale for sin transport på el løbehjulet. Det er en fleksibel måde at transportere sig på, da man kan stille den hvor man vil i byen, når man er færdig med sin køretur. Hvis man skal bruge et el løbehjul eller en el cykel ofte, kan man med fordel købe en selv, så man ikke skal betale per tur. Læs mere på denne blog omhandlende e-transporters, hvor du kan blive inspireret til, hvordan du bruger e-transporters i din hverdag.

Almindelig cykel

Du kan gøre som de fleste andre, nemlig at du køber en almindelig cykel. Almindelige cykler kan være smarte, fordi du samtidigt får motion. At cykle til og fra arbejde eller uddannelsessted er en meget populær måde at transportere sig på særligt i byerne. Man bør være opmærksom på risikoen for at en cykel bliver stjålet. Husk at skriv stelnummeret ned, så du kan identificere cyklen, hvis uheldet skulle være ude. Den øgede motion er klart fordelen ved almindelige cykler, hvor e-transporters har fordelen ved at du kan komme fra a til b hurtigere og med mindre sved på panden.

Offentlig transport

Sidste mulighed for at benytte sig af et alternativ til biler er at benytte sig af offentlig transport. I flere af de større byer er der letbaner, som kan transportere dig hurtigt gennem byens gader. Alternativt kan man tage bussen, og hvis man kører rundt i Københavnsområdet er der også S-toget. Letbanerne er også en slags tog, men de ligner busser indvendigt. Letbanen er eldrevet og der derfor ligesom e-transporters og den almindelige cykel en god miljømæssig løsning, hvis du samtidigt gerne vil skåne miljøet i det daglige.