Studiestart i Aarhus? Sådan gør du

Studiestart i Aarhus? Sådan gør du

Oversigt over indhold

Hvis du er en af de mange tusinde danskere der hvert år tager turen fra deres fødeby til Aarhus i jagten på en god uddannelse og noget ægte dansk byliv, så er der gode chancer for at du står med en masse ubesvaret spørgsmål om Aarhus. 

Aarhus kan være en svær by at flytte til hvis du ikke har besøgt den meget før, byen er meget bakket og kan være svær at finde rundt i. Heldigvis for dig handler denne artikel udelukkende om hvordan du klarer dig som studerende i Aarhus uden at have nogen kendskab til hvad der venter dig. 

Universitet 

Er det første sted du bør blive bekendt med. Det er enormt, alle bygningerne ligner hinanden og så er det bare utrolig pinligt at komme forsent første dag – så den krydser du lige af med det samme. 

Hvis ikke du skal gå på universitet men derimod Filmskolen, Arkitektskolen, Erhvervsakademiet eller VIA, så skal du andre steder hen- og i såfald er Google Maps din bedste ven.

Boligsituationen

Hvis ikke lige du er bekendt med hvilke områder i Aarhus der er fantastiske at bo i, så find ro i at du har et par gode at vælge imellem. Århus Ø lejligheder er klart de mest moderne boliger du kan finde i hele byen. 

Aarhus Ø er en ny bydel der ligger ude på havnen. Bor du på Aarhus Ø har du nem adgang til Skov, strand og byen – og så er der endda stille om natten. 

Hvis du gerne vil helt ind til byen er Aarhus C også et godt sted at bo. I Aarhus C skal du dog være klar til at flytte ind i noget der måske ikke er helt vildt stort- eller renoveret for den sags skyld. De meget fine boliger i indre by koster også lidt mere end i andre områder. 

Aarhus N, mere specifikt Trøjborg, kan virkelig også noget. Trøjborg ligger på en bakke, og derfor er det langt fra unormalt at du har en fantastisk udsigt fra din bolig – og det er der mange der vælger Trøjborg på grund af. Boligerne på Trøjborg er heller ikke specielt dyre, sammenlignet med resten af byen – det har noget at gøre med at Trøjborg var arbejderklasseboliger i gamle dage. 

Frederiksbjerg, det sydlige område i Aarhus C var for de velhavende i gamle dage, og det er også her at du finder det flotteste herskabslejligheder i hele byen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*