Hundeudstyr til gå – og cykelturen

Hundeudstyr til gå – og cykelturen

Hundeudstyr

Når man vælger at anskaffe sig en hund, kommer der også en masse ekstra ting med der er godt at eje. Der findes et hav af nye, moderne og smarte former for hundeudstyr, som du kan holde dig opdateret på ved at følge det ovenstående link.

De fleste starter dog med at anskaffe sig et halsbånd der passer til deres nye hund og derved kommer klassiskeren; hundesnoren naturligvis ind i billedet.

Hundesnor

Det er et krav, ifølge dansk lovgivning, at ens hund skal være i snor hvis man ikke har kontrol over den. Derfor er en hundesnor altså altafgørende for dig som hundeejer. Den er vigtig for at kunne kontrollere eventuelle møder mellem din og andres hunde, mennesker eller andet, som den ønsker at undersøge nærmere.

Fordi din hund skal benytte hundesnoren så ofte anbefales det, at man anskaffer sig en god snor af høj kvalitet, som støtter din hunds bevægelighed samtidig med, at den giver dig fuld kontrol og god kontakt med din hund.

Man inddeler hundesnore i 3 kategorier, som du kan læse mere dybdegående omkring herunder. Forhåbentlig kan det gøre det lettere for dig, at vælge din næste hundesnor.

Førerliner

Førerliner har en afgrænset længde af line, et grab og en karabin, som klikkes fast på enten din hunds halsbånd eller hundesele. Disse korte liner er egentlig designet til at give et sollidt greb. Det er med andre ord ikke rigtig muligt, at miste grebet, skulle din hund pludselig rykke til.

Disse korte liner fungerer specielt godt, hvis man bor i et byområde eller til forskellige former for træning.

Mange benytter dem også til deres helt nye hvalpe. Det kan hjælpe dem til at komme til at gå pænt.

Dressurliner

Dressurliner giver dig mulighed for at lægge den lange line dobbelt. Linen har altså to karabinhager, som gør at du kan justere længden ved at sætte den ene karabinhage fast i halsbåndet og den anden fast på selve snoren.

Disse lange hundeliner giver en stor frihed. Det er oplagt at anskaffe en sådan hundesnor hvis man bor uden for byen og ens hund har masser af plads at lege og bevæge sig på.

Flexliner

Flexlinerne er udstyret med et bremsesystem, en stopknap, et håndtag og en karabinhage. Det smarte ved disse er at de kan justeres undervejs på gåturen og de giver dermed størst frihed til din hund.

Flexlinerne kan fås i helt op til 8 meters længde og stopknappen kan bruges til enhver tid, at læse flexlinen og bremse din hund.

Flexliner er specielt gode i lidt større områder, fordi den giver din hund mulighed for at gå på opdagelse. De kan få lov til at snuse og f