Cykelferier er populære i Danmark

Cykelferier er populære i Danmark

Det har i de seneste år været meget populært med aktive ferier. Det er som om at mange mennesker er trætte af at ligge på stranden og dase hele dagen lang, de vil hellere have pulsen op, mærke benmusklerne arbejde og sveden dryppe ned fra panden.

Andre er til en kombination, hvor der både er tid til afslapning og tid til at røre sig. Så er cykel ferie sagen. På en cykelferie vil du få masser af luft, masser af sightseeing og en rigtig god samvittighed fordi du bevæger dig så meget. 

Pak din taske og hop op på din cykel

På en cykelferie får du oplevet landet, landskabet, vejret og kulturen på en helt anden måde end hvis du kører. Du vil se nogle ting, som du ikke plejer at se og du vil have fornemmelsen af at komme tættere på det land, hvor du cykler rundt. Også hvis du som dansker cykler rundt i Danmark.

Det er lidt forskelligt hvordan folk vælger at holde cykelferie, nogle booker sig ind på Air B’n’B og andre har telt med og har hjemmefra fundet ud af, hvor de kan slå telt op. Det gode ved at have et rum eller et værelse et sted er at man kan sove lidt bedre i en god seng, man er ikke afhængig af vejret og det er nemmere at komme i bad og gøre sig klar til dagen efter, da man typisk har mere plads. Andre foretrækker at sove i telt for at få den fulde oplevelse med og mærke landet og vejret by night med fuglekvidder og vindsusen i ørerne. 

Tilpas tøj

Det er vigtigt at undersøge hvilket tøj man skal have på, når man cykler mange kilometer hver dag, både tøj og sko, handsker og kasket er vigtige elementer for en rytter, uanset om du er barn eller voksen. Du kan gå ind i en sportsbutik og få vejledning omkring tøj til dig selv og din familie, hvis I er flere der cykler sammen.

Det er også vigtigt med rigeligt at drikke med på turen, hvis man bliver dehydreret kan man blive alvorligt syg og det kan betyde at man er nødt til at afbryde rejsen og rejse hjem. Det er trist, så hvis man kan undgå det, skal man drikke rigeligt med vand i løbet af dagen, bruge solcreme og solbeskyttelse og sørge for at have håndmedicin på sig på turen.