Benyt boligadvokaten til tinglysning af skødet

Benyt boligadvokaten til tinglysning af skødet

Når du går med planer om at købe en ny bolig kan du med fordel hyre en boligadvokat allerede fra det tidspunkt, hvor du går og kigger på forskellige mulige boliger. De færreste er erfaren udi bolighandler og forhandlinger og det er her at boligadvokaten blandt andet med fordel kan bruges. Han kan forhandle med sælger på dine vegne og sikre dig at du ikke betaler mere end nødvendigt for boligen. Det er er vigtigt at huske at han har mere erfaring med bolighandler og ikke er forelsket i boligen, så kan vil langt nemmere kunne holde hovedet koldt og ikke sidde og drømme om livet og boligindretning.

Husk forbehold

Udover selve prisen på boligen er der flere andre gode grunde til at have en advokat med. Han kan sikre at der er skrevet de rigtige forbehold ind i købsaftalen der sikre, at du ikke på et senere tidspunkt står i en situation som f.eks. en gammel vandskade som sælger skulle have udbedret, med fordi der ikke er skrevet et forbehold, må du selv betale. Hvis du vælger selv at stå for forhandlingerne, så husk at lave det forbehold at en boligadvokat skal læse og godkende aftalen først.

Advokaten kan også undersøge om der er planer fra kommunens side, som kan påvirke din beslutning.

Tinglysning af skødet

En anden opgave en boligadvokat udfører er tinglysning af skøde. Det er en god ide at skødet bliver tinglyst så hurtigt som muligt da boligen først juridsk er din når skødet er tinglyst. Indtil da kan sælgers kreditorer i princippet tage pant i boligen, selvom du har fået nøglerne og er flyttet ind. I princippet kan du selv lave skødet hvis du har lidt juridisk viden, men fordi det har stor betydning anbefales det at man benytter en boligadvokat, så man ikke risikere at tinglysningsdomstolen sender skødet tilbage fordi det ikke er korrekt udført. Det vil forsinke processen betydeligt. 

Det er ikke gratis at få sit skøde tinglyst. Udover det salær boligadvokaten tager for at udfærdige det tager domstolen et gebyr på 1750 kr. og 0,6% af hele købssummen. 

I dag foregår tilnglysningen elektronisk og der underskrives med NemID. Danmark var iøvrigt det første land i verden, der overgik til elektronisk tinglysning.