Sådan sparer du sammen til at investere

Sådan sparer du sammen til at investere

Flere og flere mennesker begynder så småt at få øjenene op for den værdi der er i at vide en lille smule om investering. Man skal ikke lede længe i diverse aviser før man ser en klumme om en eller anden utroligt dygtig investorer der kan lave en million kroner mens han drikker morgenkaffe – det er lidt imponerende. 

Det siger selvfølgelig sig selv at der ikke er nogen der bliver  dygtige på at læse et par avisartikler om det – det kræver utrolig hårdt arbejde og flere hundrede timers læsning for at danne sig et ordenligt overblik over markedet. 

… og så kræver det desuden også en del kapital at komme igang. Der er ikke meget ved at kalde sig selv for investorer hvis man kun har investeret for et par hundrede kroner. Hvis du går med tanker om at investere men mangler startkapitalen, så er du kommet til det rigtige sted. 

I denne artikel griber jeg fat i hvordan du nemt kan spare lidt penge og få opbygget en flor og investerbar formue på bare et par år. 

Du skal vide hvad du køber – og hvorfor

Kom i gang med at investere ved at begynde at betragte alting som en investering – der er ikke noget der hedder impulskøb længere. Hvis du gerne vil spare penge sammen nytter det ikke noget at du bruger løs – du bliver nød til at investere dine penge klogt i din privatøkonomi for at kunne investere dem klogt i investeringsverdenen også. 

Mange mennesker går og bruger penge uden at have den fjerneste idé om hvad de egentligt bruger dem på. Hvis ikke dine daglige køb er velovervejet er der en god chance for at der ryger lidt ligegyldige kroner og ører i svinget, som havde været bedre sat på din investerings-opsparing.

Køb det billigste – af alt

Hvis du har lidt små-fine fornemmelser, så kommer du ikke til at kunne lide dette punkt selvom det er utrolig effektivt. Ved at købe det billigste af alt, så sparer du på alle de luksusfornødenheder som du går og køber. 

Et godt eksempel kunne være ketchup – alle har en præference og det er oftest ikke den billigste løsning der er favoritten. Ved at tage den billige ketchup over den du plejer (Heinz eller Beauvais) så sparer du faktisk tyve kroner lige der som du kan smide på din opsparing. 

De fleste folk bliver overrasket over hvor stor forskel der er.