Er cykelhjelme ikke noget for dig? Så læs her

Er du heller ikke sikker på, at der der med cykelhjelme er noget for dig? De fleste danskere ejer en cykel, men over halvdelen af alle cyklister vælger ikke at bruge hjelm, når de er ude at cykle alligevel. Vi har hele vores vil fået at vide at cykelhjelme er vigtige og kan redde liv, men kan de virkelig gøre såden en stor forskel eller er de i virkeligheden bare en undskyldning for at ødelægge din frisure? Herunder slår vi nogle af de fordomme om cykelhjelme ihjel, som mange der vælger ikke at bruge dem har. 

Fordom: Cykelhjelme gør i virkeligheden ikke en særlig stor forskel: 

Sandhed: Cykelhjelme forebygger mod hjerneskader. Undersøgelser viser at 88% af hjerneskader på skadestuer kunne være undgået ved brug af en cykelhjelm. Cyklister er dem i trafikken der er mest udsat og de kommer langt oftere til skade en bilister og fodgængere. Derudover gør en cykelhjelm dig mere synlig i trafikken, og minimerer dermed både din risiko for ulykker og beskytter dig fra skader, skulle ulykken ske. 

Fordom: Det er kun små børn der behøver cykelhjelme

Sandhed: Alle har brug for at bruge cykelhjelm. Hjerneskader er lige så slemme for unge og voksne som de er for børn, og det at blive ældre, mindsker ikke hvor høj risiko du har blive udsat for ulykker. Lige så vigtigt som det er at give dit barn eller lillesøskende hjelm på, lige så vigtigt er det at tage en på selv. Sådan sørger du for, at I alle kommer sikkert igennem trafikken. 

Fordom: Alle cykelhjelme er grimme og jeg finder aldrig en jeg kan lide 

Sandhed: Der findes helt utrolig mange forskellige slags cykelhjelme og der bliver hele tiden opfundet nye. Hjelmene findes i alle former, farver og mønstre, og der er helt sikkert en, som du kan lide. På Nutcase Vio cykelhjelm er der netop kommet el hel række nye cykelhjelme i moderne stil. Der er mange forskellige designs, så der er helt sikkert noget som både du, din lillebror og din mor vil være vild med. Om du er til noget med en masse mønster, eller et mere stilrent look, så skal du nok blive vild med en af dem. Så er der ikke længere nogen undskyldning for, ikke at tage hjelmen på. 

Cykelhjelmen er både vigtig og kan være flot. Så hvis du før har været i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig at tage hjelmen på eller ej, så skal du ikke være det længere. Husk den næste gang du går ud af døren.