Sådan finder man en god og billig Retro cykel

Sådan finder man en god og billig Retro cykel

Om du cykler rundt i de Aarhusianske, Aalborgensiske eller i de Københavnske gader og stræder er chancerne at du ser flere retro cykler, sammenlignet med bare et par år tilbage. Retrocykler har nemlig lavet comeback i stor stil – og det er med god grund. 

Flytter vi fokusset fra cyklerne, men bliver i vintageverdenen, kan vi også se at vintage tøj har lavet comeback. Macklemore synger om det i “thrift shop” og flere steder ser man, at også meget unge teenagere er begyndt at gå i meget gammelt tøj – ikke just noget man betragtede som normalt, for bare fem år siden.

Mode er et signal, både et stilmæssigt et af slagsen, men også et bæredygtighedssignal der fungerer lidt som et modsvar på masseproduktionen af forbrugsvarer – herunder tøj, sko og selvfølgelig – cykler. Der er nemlig et utal af tidsløse cykel klassikere der (efter en lille omgang kærlighed) kører mindst ligeså godt som mange af de moderne cykler, og så koster de ofte halvdelen. Indenfor ‘retro cykel’ kategorien er der er utal af undergenrer, men specielt citybikes og racercykler er de mest eftertragtede.

En retrocykel er klassisk og viser brugerens personlige stil ligeså godt som en gammel sweater fra Wrangler gør. Sidst skiller den sig selvfølgelig også ud fra de mange ensartet cykler vi kender i dagens Danmark og er en del af løsningen på det tidligere nævnt  \’masseproduktionensproblem\’.

Men hvor finder man en god, billig og køredygtig retrocykel i et samfund hvor alle unge er på jagt efter en? Normaltvis ville man tjekke sin lokale Bilka, FriBikeShop og så videre efter en cykel – men det er ikke den rigtige måde at finde en god og billig retrocykel på. 

For at finde en retro cykel, skal du gå retro frem, eller i det mindste finde noget der har gået retro frem for dig – som eksempelvis forretninger der opkøber og behandler inventar fra dødsbo. Vi mennesker forbinder oftest dødsbo med møbler af teaktræ og grimme lamper, men forretningerne der tømmer boende, ender ofte med at have et hav af cykler og andet godt fra garagen, kælderen eller skuret i butikken fordi vi mennesker ikke just forbinder afdøde mennesker med cykelsport – medmindre selvfølgelig at du går efter retro-guldet. 

Derudover bør du tjekke lokale genbrugsforretninger der har mere fokus på møbler og inventar end tøj. Og hvis du er virkelig sulten efter en retro cykel i god stand – så kunne du altid høre rundt på dit lokale plejehjem, om ikke der er en venlig sjæl der vil sælge dig hans gamle cykel – måske du har heldet med dig. 

Hvis ikke, kan du Find en Marskandiser i København her!