Husk undervognsbehandling af din bil

I det omskiftlige danske vejr, men regn, sol, sne og slud er en undervognsbehandling og rustbehandling en god investering i din bils vedligeholdelse. En undervognsbehandling mod rust er med til at mindste risikoen for, at bilen bliver angrebet af rust, der over tid ødelægger bilen og sikkerheden. Har din bil først fået rust kan det være svært at slippe af med og derfor anbefales det også at forebygge så tidligt som muligt, da det forlænger din bils levealder og gør den nemmere at sælge på et senere tidspunkt. 

Derfor er en rustbehandling vigtigt

Hvis din bil begynder at ruste, vil det også angribe bilens centrale dele og risikoen for at din bil går i stykker eller dine bremser eller baghjul går i stykker, imens du kører, er større. Desværre viser det sig at mange ikke får et regelmæssigt tjek af bilen og hvordan det ser ud med rust. Der er meget man selv kan gøre for at mindste risikoen for rust. En god ting er at vaske den, især om vinteren når det har sneet og der er salt på vejen. Saltet ætser bilen og kan med tiden være medvirkende til at bilen får rust. 

Når du er til syn få dem til at tjekke for rust og om en evt. undervognsbehandling bør gentages. Har bilen fået ridser eller andet få det lavet med det samme. Det er med til at mindske risikoen for at der kommer rust.  

Hvordan foregår en undervognsbehandling?

En undervognsbehandling mod rust tager et par dage, da rustbeskyttelsen skal hærde så der ikke kommer skidt og anden snavs ind i beskyttelsen. De fleste autoværksteder tilbyder en lånebil imens. 

Før bilen bliver rustbeskyttet vil autoværkstedet rense undervognen for gammelt snavs, salt og sand, så det ikke kommer ind i rustbeskyttelsen samt for at maximere beskyttelsen. Derefter afmonteres hul og skærme og andre dele af bilen som ikke skal rustbeskyttes. 

Der fjernes lygter, propper og beklædning, så det er muligt at komme til bilens hulrum, som har brug for at blive rustbeskyttet. 

Når bilen har fået en undervognsbehandling og den er hærdet monteres de forskellige dele på igen.